keperra house

PBArchitect_Duggan St_04.jpg
PBArchitect_Duggan St_08.jpg
PBArchitect_Duggan St_07.jpg
PBArchitect_Duggan St_01.jpg
PBArchitect_Duggan St_06.jpg
PBArchitect_Duggan St_06.jpg
Bathroom 1
Bathroom 2
PBArchitect_Duggan St_03.gif

context

This renovation was to a modest post war weatherboard suburban house on a corner block across from a park & train station.

 

opportunity

Provide a new kitchen, laundry and covered outdoor space to engage with the environment.

 

solution

  • The northern rear wall of the house & downstairs laundry were demolished and a new kitchen & upstairs laundry / store room attached 

  • Large sliding & folding timber doors allow a seamless transition between internal & external living spaces 

  • The new plywood kitchen also has large timber sliding windows as a kitchen bench servery to the new deck 

  • The white slats that clad the demolished laundry were re-interpreted as a protective privacy screen and balustrade wrapping the deck & eaves of the new structure

 

 

"We love it. The process was straightforward and extremely rewarding.  The design continues to meet our  needs after all these years."

 

Client.

before and construction photos

1/2

© 2020 paul butterworth architect